.


halsont som ska botas med mojitos!

sofies status i morse: bombtät näsa och svullen+ond hals.
fannys ord om saken: sofie, igår när du låg och sov trodde jag att du skulle dö, det rosslade och pep när du andades.

okej, så vad göra när det är sommarens peakfest på kvällen? jo, gurgla salt, c-vitaminbombdryck och sedan är det bara att proppa halstabletter, peppa med bra musik och plocka mynta till kvällens mojito.
jo, förstår ni, denna afton är det syskonparet andersson på nygård som står för värdskapet och sommarens festhöjdpunkt. javisst!
nu blir det dusch, mer c-vitamin och sedna förpepp hos erika.
imorgon kanske det kommer en bild eller två!
ha en fin lördag, jag berättar om båstad en annan dag för den som vill veta.
sofie

torsdag 26.08.10

startade tidigt idag. att starta tidigt har väl aldrig varit my cup of tea precis, men jag känner mig alltid nöjd efteråt. som nu till exempel, när jag sitter och dricker förmiddagskaffe.
idag har jag redan:
skjutsat mamma till jobbet.
varit på gekås och handlat pärmar, block, pennor m.m. (känns som när man skulle börja mellanstadiet)
pantat burkar
packat upp flyttlådor
packat om flyttlådor
pysslat paket till tomas


dagen kommer fortsätta med flyttlådstema fram till klockan 12. sedan tar jag bussen in till stan för en fika på stan med min fina syster som nu flyttat till falkenberg. ska även spana in hennes lägenhet.

efter det min vänner, blir det LYX för hela slanten.

jag och tomas åker ner till båstad och möter upp johan och linnea och sen tar vi in på hotell. ikväll blir det middag på någon restaurang och imorgon hotellfrukost. can't wait!
vi hörs någon annan dag och då är det en lite mer avslappnad, harmonisk och inte så stressad sofie. det börjar lugna sig nu. jag har luft under vingarna igen.

sofie


sista dagen i halmstad

så har nu dagen kommit.
min sista dag i halmstad. okej, jag kommer ju besöka den här stan fler gånger i mitt liv, men antagligen aldrig mer som bosatt i vårt good ol' strawtown.
även om det känns rätt är det sorgligt.
det är så mycket minnen här. så mycket som hänt. det sitter i väggarna på bissan.
cilla flyttar in i nästa vecka. hon ska måla väggarna. vita, shiny, new.
och jag ska sätta minnen i andra väggar. gå på andra gator. eller som lizette skrev i ett sms, vi ska dansa fram. det gillar jag.
dansa med göteborg under fötterna. det låter fint.
nähej, nu ska jag fortsätta att moppa golven, för snart kommer pappa med kärran.


ett skratt för min syster.



detta gillar vi, eller hur fanny?

bästa starten.



hälften av kurslitteraturen har kommit.
1-2-GO!
jag har börjat läsa två böcker, riktigt bra båda två!
en morgon i abbi med kaffe och mjölk i starbucksmugg och plura i famnen ger bästa starten. det passar pinsamt bra med kaffe, katt och ösregn  när man befinner sig inomhus en tisdagmorgon.
bara så att ni vet!
sofie



back to basics - lars winnerbäck.





den älskade musiken. det är faktsikt lars winnerbäck som fick mig att falla dit. även om jag inte lyssnar så ofta på lasse längre så ligger han mig varmt om hjärtat.
jag har alla skivor. jag var på min 20:e konsert i somras. jag kan i princip varenda ord i varenda text han nånsin skrivt som är utgett. det är något speciellt med honom. det är något med lasse. när jag lyssnar på lasse vet jag att jag är hemma, på något sätt. det är nog därför jag lyssnat på hans sånger hela dagen idag, för att jag känner mig hemma då.
nu när jag inte vet vad som ska komma, hur det kommer bli, och även om jag tror (nästan vet) att det kommer bli hur bra som helst, så vaggar han in mig i den där tryggheten. precis som han gjorde när jag skulle börja gymnasiet. och när jag tog studenten. när jag varit superlycklig eller jättedeppig. i alla väder sedan ganska många år tillbaka.
 jag säger godnatt med de här två sångerna. jag tycker dom är bra.

aldrig kunde jag tro att jag hade så mycket saker!

det är sjukt. jag har kört värsta stora lasset till myrorna, och ändå har jag pinsamt mycket saker kvar att packa ner.. puh.
det är bara för tråkigt att flyttpacka. allt ska ju ner. A L L T.
fy tusan.
ursäkta min klagan! jag har äl kommit en bit på väg. det värsta kvar; köket.


äh, nu höjer jag musiken och kör lite hårdare!
har precis haft mat-paus och köpte mig köttbullar, potatismos och lingon.
mitt favvokäk.
kanske går lättare med lite energi i kroppen!

kanske.

jag kanske ska börja blogga lite mer frekvent?
tål att tänkas på.

jag och syrran ställde till med bak..






någonstans mellan halmstad och göteborg.

nu har jag tagit ett steg från halmstad. börjar ta hem grejer. rent mentalt finns jag inte där längre. men fysikst, jo, visst är jag där alltid.. om än inte i egen hög person så finns ju alla mina saker där.
suck.
finns det något tråkigare än att packa ner sina saker i lådor? funderar på att dra med hela lasset till myrorna istället. eller inte! men det hade varit smidigt.

snart bor jag i göteborg. pirr i magen!
ska bli härligt med göteborg under mina fötter, jag längtar. och nu är det mindre än en vecka kvar!


ska hoppa på hojen och trampa bort till nygård. där väntar två utav mina bästa vänner på mig, och vi ska gå en promenad. så där söndagsmysigt ni vet! hej på er!

di gamle, di är så gohäliga.

idag ringde jag min mormor, som fyller år. morfar svarade och jag frågade om de firat mormor under dagen. jo men visst. morfar hade tagit med henne till en thairestaurang. jag frågade vad dom åt. morfar berättade om följande rätter: 1. "jo, det var något med potatis i. trodde vi i alla fall. fast det såg ut som, ja, kanske som ananas, men någon sa att det var sån där bambu. det var några kycklingvingar i också. starkt utav bara tusan!" 2. "det var något med, som var som en rödaktig sås med knaperstekt fläsk i" 3. "kyckling med någon deg runt om" min morfar är för härlig ändå, beskriver thaimaten med det språk han behärskar liksom, han associerar med potatis, stekt fläsk osv. när jag sedan fick prata med mormor och frågade om thaimaten var god svarade hon: "det var jättegott, fast det äter vi nog aldrig igen" haha, mormor är mer för husmanskost kanske. precis som morfar. åh, vad jag är gla' i dom båda. vilka stjärnor. god natt, sofie

godnatt

jag säger godnatt med det här. jag tycker det är vackert.

ord på kvällskvisten.

jo;

jag (sofie) är mitt uppe i packa-flyttlådor-jobba-det-sista-på-jobbet-samt-sälja-möbler-på-blocket-och-köpa-kurslitteratur. det är svårt att hinna med allt. det är mycket när man ska flytta, byta stad och byta sysselsättning.
som ni kanske förstått ska jag börja plugga. i göteborg.
det samma ska vår kära frida göra.
och lizette ska också flytta till göteborg (vi ska bo tillsammans).
3 fröken svår tjejer i en och samma stad, det är som bäddat för succé. vi har ju legat lågt med fröken svår i ett år nu, och vi ska börja spåna på vad som ska hända med vår kära fröken.
vilken riktning det hela ska ta.
vi återkommer.
inom två veckor bor vi alla i västkustpälan. det känns lite som att livet börjar då.. även om det pågår just nu, hela tiden. nu, nu och nu.
jag ska verkligen försöka ta vara på tiden och nuet mer än vad jag gjort den här sommaren. den här sommaren har varit som ett enda långt drag efter andan. ni vet när man vill ta ett djupt andetag och det inte riktigt går.
når inte botten.

det ska bli så skönt att ha ett hem som inte är provosoriskt. ett hem utan flyttlådor på golvet, utan tältsäng som enda sovplats, ett hem där man kan laga mat och framför allt förvara mat. inte i frysfack utan i frysskåp.
när jag har det där, då kommer andetaget bita. då kommer lungorna fyllas och därmed jag med ny energi.
mitt hem är min borg.
det ligger något i det där.

ni som orkat ända ner hit, till er vil jag säga tack för att ni står ut med mina ordspyor som ofta kommer vid den här tiden då jag egentligen borde sova.
och så vill jag passa på att hälsa att även om fröken svår varit sovandes ett tag, så kommer hon på ett eller annat sätt vakna i höst. hur berättar vi här. så stay tuned people.
"i september börjar en annan typ av vår" var det någon som skrev.
så är det nog.



patetik är konst och konst är att förstå.

.

RSS 2.0